Strugurii sunt un tip de fruct care creste în ciorchini între 15 și 300 și pot fi purpurii, negri, albastru închis, galben, verde, portocaliu și roz. Strugurii „albi” au de fapt culoarea verde și sunt derivați evolutiv din strugurii purpurii. Mutațiile din două gene reglatoare ale strugurilor albi opresc producția de antociani, care sunt responsabili pentru culoarea strugurilor purpurii. Antocianinele și alte substanțe chimice pigmentare din familia mai mare de polifenoli din strugurii violet sunt responsabili pentru diferitele nuanțe de violet din vinurile roșii. Strugurii au de obicei o formă elipsoidă asemănătoare unui sferoid.

Strugurii cruzi sunt 81% apă, 18% carbohidrați, 1% proteine ​​și au grăsimi neglijabile. O cantitate de referință de 100 de grame de struguri bruti furnizează 69 kilocalorii de energie alimentară și o cantitate moderată de vitamina K de 14% din valoarea zilnică, fără alți micronutrienți cu conținut semnificativ.

1000 Produse

in the same category

16 alte produse in aceeasi categorie: